Planned Kevät 2020 - Taygem

Updated 8.11.2019
Sileäkarvainen collie, Timonan Hyper Has Hotfoot

Timonan Hyper Has Hotfoot
KoiraNet
Sable
Eyes : ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Hips : A/A
Elbows : 0/0

CEA DNA kantaja
DM N/DM
MDR1 +/+
FGF5 kantaja
Leikkaava purenta, täysi hampaisto

Näyttelyistä PU2 SA, VASERT

Topi on pentueesta, joka on toteutettu Suomen Collieyhdistyksen puoltamalla ja Suomen Kennelliiton myöntämällä poikkeusluvalla yhdistää pitkä- ja sileäkarvainen collie. Topin isän kautta sileäkarvaisiin saadaan uusia alleeleja ja geenipoolin on mahdollista laajentua. Topi asuu Oulussa lapsiperheessä ja on Päivi Iivosen (kennel Diamondfox) sijoitusuros. Topilla on yksi pentue (kennel Pandarellan, s. 1/2019).

Omistajan kertomaa: "Topi on luonteeltaan iloinen, avoin ja sosiaalinen herrasmies sekä collieille tyypillisesti hieman pehmeä (helppo koulutettavuus). Toisiin koiriin Topi tutustuu rauhassa ja hienovaraisesti, tulee hyvin toimeen erilaisten koirien kanssa. Topi on ollut mukana ampumahiihtokisoissa eikä ole reagoinut laukausääniin. Pääasiallinen harrastus Topilla on pk-haku, satunnaisesti myös muita lajeja. Hyvä ruokahalu. Ei stressaa reissussa tai uudessa ympäristössä."
Sileäkarvainen collie, Taygem Makes Boys Blush

Taygem Makes Boys Blush
KoiraNet
Sable
Eyes : CRD
Hips : B/B
Elbows : 0/0

Selkä LTV0, VA1 (13. kylkiluupari puutteellinen)

CEA DNA altis
DM N/N
MDR1 -/-
Leikkaava purenta, täysi hampaisto

Näyttelyistä ERI

Irma on ensimmäisen pentueeni ainoa narttu ja sijoituskoirani, se asuu maalla lapsiperheessä. Pentue on Irman ensimmäinen. Irmalla on tähtäimessä BH.

Sijoitusperheen kertomaa: tulossa!
From this litter I wait for easy-going dogs who would fit your hand and be both suitable to different dog sports and also to the corner of your sofa so to speak. This litter is linebred to a few stunning swedish dogs from kennel Oneway's but at the same time we go totally out via Topi's sire. Possible puppies will be 50% CEA carriers and 50% CEA affected, DM healthy or carriers and MDR1 carriers.

Irma is the only female from the first Taygem litter and lives on breeding terms with Heidi Kiikola. This is going to be her first litter.

Topi is from a litter which was executed by a recommendation of Finnish Collie Club and a permit of exception of Finnish Kennel Club to combine a rough and a smooth collie. Via Topi's sire we got new alleles to smooth collies to broaden their gene pool. Topi lives in Oulu on breeding terms and is owned by Päivi Iivonen (kennel Diamondfox). Topi has one litter so far (kennel Pandarellan, born 1/2019).
BreederAnni Helminen Taygem
LocationNakkila
Homepagewww.kenneltaygem.com
Emailkenneltaygem@gmail.com
TelSaa pyytämällä
Timonan Hyper Has HotfootCorydon Catch Me Driftin (pk)Demelewis Darkmoon Driftin Over Corydon (pk)
Corydon Fancy Me (pk)
Timonan Yakira YasmeenLifedream Missionary Man
Timonan Qiana Qinnie
Taygem Makes Boys BlushTender Wind's Miracle ManAdamhill's Kind Of Cool
Elettaria Cardemomum Av Thara
Kiiramanna Adee KayeCalibra's Good Citizen
Kiiramanna Kleopatra

Irma paimentaa