Planned Kesä 2020 - Diamondfox

Updated 28.8.2019
Sileäkarvainen collie, Calippo van de Huszarstate
NHAT ZZO ZZZ
Calippo van de Huszarstate
KoiraNet
Bluemerle
Eyes : terveet (terveet myös geneettisesti)
Hips : A/A
Elbows : 0/0

DM N/N
MDR -/-
Leikkaava purenta, täysi hampaisto

Näyttelyt: ERI ja vSERT

Sport & Work: search and rescue dog, canisterapy dog, Natural Herding Aptitude Test - FCI NHAT, ZZO, ZZZ

NHAT = Paimennustaipumustesti hyväksytty
ZZO = Obedience title for sports training (tottelevaisuus)
ZZZ = Preliminary SAR title (pelastushaku koulutustunnus)

(esittely tulossa)
Sileäkarvainen collie, Diamondfox Magical Love
FI MVA PAIM-T
Diamondfox Magical Love
KoiraNet
Tricolour
Eyes : CEA-terve; geneettisesti terve
Hips : A/A
Elbows : 0/0

Selkä kuvattu terveeksi

DM N/N
MDR +/-
Leikkaava purenta, täysi hampaisto

Luonnetestataan 2020

Huldan omistajan kertomaa:
"Meijän Hulda

Hulda on luonteeltaan ns. “kaikki käy” koira. Ihmisrakas, avoin ja sosiaalinen. Kotona erityisen helppo, vaivaton ja huomaamaton mutta aina valmis hommiin sata lasissa. Työt se tekee järjettömällä motivaatiolla ja innolla, on ahne joten palkkautuu hyvin ruualla kuin myös leluilla, varsinkin niillä leluilla. Rakastaa yli kaiken leikkimistä, varsinkin noutamista. Uiminen on myös yks suosikki jutuista, varsinainen vesipeto jolle varmaan kasvaisi evät, jollei sitä välillä käskisi pois vesistöistä.

Vieraissa paikoissa/reissuissa Hulda on varsin mutkaton kaveri. Ei turhaa hötkyile, matkustaa esim. junassa, bussissa ym. julkisissa moitteetta. Ei omaa alusta-arkuutta, ritiläportaat, hissit, korkeat paikat, epävakaat alustat, tunnelit/ahtaat paikat, pimeä ym. ei tuota ongelmaa. Esim. Lenkillä metsässä ylittää syvän ojan puunrunkoa pitkin epäröimättä.

Ääniarkuutta ei myöskään ole ollut havaittavissa. Äkkinäiset paukahdukset, kovaääniset koneet, ukonilma, sahat, rälläkät ym. työlaitteet tai mikään muukaan mihin nyt täällä maalla asuessa tai kaupungissa vieraillessa voi törmätä, ei ole aiheuttanut uteliaisuutta kummempaa reaktiota. Ei välitä ihmispaljoudesta tai muista koirista vaan etenee nätisti vierellä paikassa kun paikassa.

Lenkeillä on täysin irti pidettävissä, kuuliainen, ihmistä silmällä pitävä ja sopivan välimatkan päässä pysyttelevä. Vieraiden koirien kanssa myöskin sosiaalinen, ei dominoi tai ole helposti provosoitavissa. Tulee toimeen kaikkien kanssa ja laumassa lenkkeillessä pyrkii pitämään porukan kasassa. Ihmisestä liiaksi irtautuvat käydään hakemassa takaisin. Omaa siis valtavan paimennusvietin, jota käyttää lampaiden lisäksi myös koiralaumassa.

Hulda on myös ns. tunnekoira. Elää ja peilaa kyllä omistajansa tunnetilat täysin, mikä tuottaa välillä omistajalle päänvaivaa. (jos sattuu vaikkapa olemaan huono päivä ja se tietty “käyrä” ns. huipussaan, näkyy myös koiran tekemisessä harrastellessa..) :D Minua kohtaan erittäin lojaali, ilmaisee selvästi oman lempi-ihmisen ja hakeutuu tämän seuraan mahdollisuuksien mukaan. Toimii kuitenkin myös vieraampien ihmisten kanssa ja lähtee reissuihin ilman minua tosi reippaasti.

Lasten kanssa ihan mahtava, ymmärtää olla rauhallinen ja varovainen varsinkin pienempien lasten kanssa. Voi surutta leikkiä lasten kanssa ilman että kierrokset nousee liiaksi, mitä välillä harrastuksissa on havaittavissa suuren tekemisen innon myötä.

Hulda harrastaa satunnaisesti agilityä (alkeet käytynä,rakastaa yli kaiken), paimennusta (pääasiassa lampailla, on käynyt myös poropaimenessa) ja on käynyt myös Rally-Tokossa, jota on tarkoitus alkaa nyt syksyllä treenata tavoitteellisesti. Aloittaa myös metsäjälkitreenit kuluvalla viikolla, aiemmin tehty peltojälkeä pari kertaa josta suoriutui hienosti. Omistajan työn vuoksi mitään lajia ei ole saatu vielä vietyä kovin tavoitteellisesti eteenpäin vaikka koiralla rahkeet riittää harrastukseen kuin harrastukseen. :)"
BreederIivonen Päivi Diamondfox
LocationYlivieska
Homepage/www.diamondfox.net/
Emailkenneldiamondfox@gmail.com
Tel+358456346924
Calippo van de HuszarstateSweet Surrender NeelixChambòn von dem Eisvogel
Sweet Surrender Fearless Sunshine
Mabinogion LagerthaTörnskogens Oscar De La Renta
Mabinogion Simralin
Diamondfox Magical LoveBlack Elles Gift Of MagicKoiruuksien Ahti Talonvahti
Black Elles Enigmatic Magic
Dane Amor Miracle Of LoveCligstone's Smart As
Dane Amor Coco Mademoiselle